Posledný ropný šok - "Global Oil Peak" - Woltemar, Richard
Zakladné ciele energetických politík. Ropa ako faktor ekonomického rastu. Global oil peak ako trvalý svetový pokles ťažby ropy. Svetový ropný vrchol. Súčasný trend. Problémy s dodávkami ropy krajín OECD. Alternatívy prípravy na svetový ropný vrchol.