Mezinárodní mobilita pracovní síly ... aneb Stěhování za prací jako celosvětově rozšírený fenomén - Rezlerová, Jaroslava
Faktory ovplyvňujúce medzinárodnú mobilitu - demografické zmeny, predovšetkým rýchly populačný nárast v rozvojových krajinách v kombinácii s ťažkosťami ekonomík. Viac ako 190 miliónov ľudí žije dnes mimo svojej rodnej krajiny a tento počet každoročne stúpa o 3 percentá. Top 10 pozícií, ktoré zamestnávatelia po celom svete obsadzujú cudzincami. Top 10 krajín s najväčším podielom pracujúcich mimo rodnej krajiny.