K niektorým problémom medzinárodnej migrácie - Lipková, Ľudmila
Medzinárodná migrácia - zásadný znak obdobia globalizácie. Nevyhnutnosť koordinácie medzinárodnej migrácie. Cieľové krajiny. Zvýšenie podielu etnických menšín v krajinách. Riziká, ktoré predstavujú prisťahovalci pre cieľové krajiny. Materské krajiny zaznamenávajú tiež benefity i straty v súvislosti s emigráciou.