Porovnanie cestovného ruchu Slovenska a Rakúska na základe vybraných ukazovateľov - Žembová, Zuzana
Definície cestovného ruchu. Charakteristika cestovného ruchu na Slovensku a v Rakúsku a porovnanie ich na základe vybraných ukazovateľov. Teoretická časť príspevku je spracovaná pomocou odbornej literatúry zaoberajúcej sa problematikou cestovného ruchu. Použité sú sekundárne údaje slovenského a rakúskeho štatistického úradu a Ministerstva hospodárstva SR. Hlavnou metódou je analýza a spracovanie dostupných informácií, zaoberajúcich sa danou tematikou z knižných publikácií a informačných prameňov v elektronickej forme.