Rámcový dohovor OSN o klimatických zmenách - Mizera, Radoslav, 1982-
Význam Rámcového dohovoru OSN o klimatických zmenách na ďalší vývoj v oblasti znižovania negatívnych dôsledkov klimatických zmien. Popri inštitucionálnom rámci, ktorý vyplýva z Dohovoru a historickom pozadí sa autor pokúša zhodnotiť súčasný vplyv Dohovoru na jestvujúce preventívne schémy, ako je napr. Emisná obchodná schéma Európskej únie. V závere autor nadväzuje na prebiehajúcu diskusiu po tzv. období po Kyótskom protokole, ktorej závery buď potvrdia alebo vyvrátia význam Dohovoru.