UN-HABITAT (Program OSN pre ľudské sídla) podpora udržateľného sídelného rozvoja a adekvátneho bývania pre všetkých - Mojžiš, Miroslav
Autor v prispevku predstavuje agentúru OSN zameranú na riešenie problematiky v oblasti rozvoja ľudských sídiel. Zameranie agentúry, história jej vzniku, organizácia jej práce, oblasti, v ktorých pôsobí. To všetko autor zasadzuje do obdobia masívnej urbanizácie a všetkých jej efektov na ľudskú spoločnosť a jej životné prostredie.