Bioiluze globální ekonomiky - Kocourek, Aleš
Prvé koncepty výroby biopalív a spracovanie biomasy. Snahy o zníženie závislosti na fosílnych palivách. Vplyv produkcie biopalív na cenu potravín. Rozvoj poľnohospodárstva v rozvojových ekonomikách . Zníženie produkcie sklenníkových plynov.