Rozvíjanie publika ako základná funkcia marketingu v kultúre - Tajtáková, Mária
Podstata rozvíjania publika - snaha o zmenu štruktúry a zloženia obecenstva kultúrnej organizácie. Ovplyvňovanie spotrebiteľského správania s cieľom utvárania pozitívneho vzťahu ku kultúre. Päť základných nástrojov spolupodieľajúcich sa na budovaní publika: marketing, vzdelávanie, budovanie vzťahov, sociálne programy a tvorba (dramaturgia) programu.