OSN a Arménska republika - Stepanyan, Ruben
17. septembra 1992 bola v New Yorku podpísaná medzi Spojenými národmi a Arménskou republikou vzájomná dohoda. Jej cieľom bolo vytvoriť kanceláriu OSN v Arménsku, ktorá by pomáhala podporiť národné úsilie pri riešení najdôležitejších problémov ekonomického rozvoja a zlepšenia životného štandardu obyvateľstva. Vláda Arménska sa zaviazala pomáhať zabezpečovať potrebné informácie a vytvárať prostredie, ktoré umožní kancelárii OSN plne fungovať. Kancelárie organizácii, ktoré sú umiestnené v novej budobe v Jerevane a ich úlohy.