Vybrané sociologické otázky chápania nevojenských bezpečnostných hrozieb na začiatku 21. storočia - Škvrnda, František
Medzinárodná bezpečnosť v podmienkach postmodernej spoločnosti globalizujúceho sa sveta. Nové chápanie bezpečnosti a jeho význam pre vymedzenie a skúmanie súčasných nevojenských bezpečnostných hrozieb. Tvrdá a mäkká bezpečnosť. Náčrt sociologického prístupu ku klasifikácii nevojenských bezpečnostných hrozieb. Vznik a pôsobenie nevojenských bezpečnostných hrozieb a ich nositelia. O niektorých otázkach vyučovania problémov nevojenskej bezpečnosti a jej medzinárodných aspektov.