Mäkká moc malých štátov a ich pôsobenie v súčasných medzinárodných vzťahoch - Škvrnda, František
Vznik nových štátov v Európe po skončení studenej vojny. Malé štáty medzi novovzniknutými štátmi v Európe. Protirečivý vplyv postmoderny na malé štáty a ich pôsobenie v súčasných medzinárodných vzťahoch. Charakteristika mäkkej moci a možnosti jej využitia v medzinárodných vzťahoch malých štátov. Náčrt klasifikácie malých štátov v kontexte využívania mäkkej moci.