V akom stave zanecháva Vladimír Putin ekonomiku svojmu nástupcovi ? - Zvončeková, Janka
Ruský prezident V. Putin (2000-2008) a jeho reformátorské ambície. Výsledky obdobia jeho vlády. Jednou z jeho priorít bola liberalizácia energetického sektora. Autor dáva do popredia postavenie štátu v energetike, poukazuje na nedostatky najmä v plynárenskom odvetví. Medzi ne patrí zastaraná štruktúra plynovodov, zvyšujúci sa domáci dopyt po elektrickej energii a zvyšujúca sa neschopnosť uspokojovať domáci dopyt. Problém sa má riešiť rastúcimi cenami za plyn. Napriek sedemročnému obdobiu reforiem V. Putina sa ekonomický rast dosahuje vďaka vysokým cenám ropy a zemného plynu.