Digitálna gramotnosť ako nástroj efektívneho eGovernmentu - Škvarčeková, Oľga
Informatizácia spoločnosti ako dôležitý nástroj v procese premeny Slovenska na dynamickú znalostnú ekonomiku. Digitálna gramotnosť vo verejnej správe . Úspešnosť eGovernmentu závisí od kvality a schopnosti ľudského potenciálu, ktorý bude pracovať v prospech jeho realizácie. Zamestnanci verejnej správy musia podľa pracovných pozícií disponovať zodpovedajúcimi vedomosťami a zručnosťami v oblasti počítačovej gramotnosti, projektového riadenia, informačnej bezpečnosti a pod. a tak dosiahnuť ciele informačnej spoločnosti.