Architektúra tvorby procesne orientovaných informačných systémov - Škurla, Peter
Procesné riadenie je v súčasnosti čoraz častejšie chápané ako predpoklad dosahovania udržateľnej konkurenčnej výhody dosahovanej na základe flexibilného reagovania na každodenné zmeny podnikateľského prostredia. Aby bolo možné túto výhodu dosahovať, musí podpora procesného riadenia vychádzať z existujúcich informačných systémov organizácie. Predstavenie architektúry SOA, ako architektúru na tvorbu procesne orientovaných informačných systémov.