Výnosový princíp - Podmanická, Martina, 1977-
Výnosový princíp spolu aj s nákladovým princípom - integrálne súčasti oceňovania na báze historických nákladov. Realizačný princíp a princíp časovej súvislosti. Účtovanie výnosov zo zákazky metódou percenta dokončenia zákazky. Moment realizácie - deň uskutočnenia účtovného prípadu. Kritériá na vykazovanie výnosov z bežnej činnosti.