Balanced Scorecard: prvotná a súčasná podoba Balanced Scorecard a jeho úspešná implementácia - Sedláková, Elena
Prvý BSC, ako ho vyvinuli v Analog Device, s.r.o. Organizáciu riadia strategické ciele a stratégia. BSC nie je stratégia, ani proces strategického plánovania, je to komponent strategického plánovania. Je to manažérska úloha zameriavajúca sa na finančné a nefinančné ciele spoločnosti, je užitočná na komunikáciu strategických cieľov a cieľov podnikateľských jednotiek na všetkých úrovniach organizácie, pokračujúc zhodnotením procesu, ktorý zahŕňa. BSC ponúka spätnú väzbu na vylepšenie interných procesov. BSC ako súčasný strategický systém merania výkonnosti podniku. Implementácia úspešného BSC. Dôvody, prečo sú spoločnosti motivované implementovať BSC.