Fondy Európskej únie ako zdroj financovania v Slovenskej republike - Stričík, Michal, 1969-
Predvstupová pomoc Slovenska do EÚ - predvstupové fondy (PHARE, ISPA, SAPARD). Po vstupe Slovenska do EÚ sa predvstupové fondy pretransformovali na štrukturálne fondy a Kohézny fond, ich zloženie a oblasti, ktoré podporujú. Skrátené programovacie obdobie 2004-2006, Programovacie obdobie rokov 2007-2013 a čerpanie prostriedkov z fondov. Strategické priority, horizontálne priority.