Sponzorské dary v kontexte daní a účtovníctva - Dobšovič, Dušan
Sponzoring nie je v slovenských právnych predpisoch osobitne riešený. Tento atribút podpory neziskového sektora, ktorý v našej spoločnosti funguje ako alternatíva k štátnemu a súkromnému sektoru, kde rozsah potenciálnych zdrojov financovania je obmedzený, nie je legislatívne upravený ani v oblasti právnej ani v oblasti daňovej či účtovnej. Sponzoring v kontexte dane z príjmov. Sponzoring v kontexie účtovníctva. Ilustračné príklady.