Finančné zdravie podniku a jeho hodnotenie - Pilch, Ctibor, 1957-
Výhody a nevýhody modelov založených na kvantitatívnych metódach a ktoré predstavujú alternatívu hodnotenia finančného zdravia podniku. Metóda jednorozmernej diskriminačnej analýzy. Metóda viacrozmernej diskriminačnej analýzy. Metóda bodového hodnotenia. Niektoré viacrozmerné modely: Altmanovo Z-skóre, Springate model, Fulmerov model, Beermanov test, CH-index.