Dôchodková politika v kontexte sociálno-ekonomického vývoja - Rievajová, Eva
Východiská dôchodkových reforiem. Reformné kroky v podmienkach Slovenskej republiky. Reformovaný dôchodkový systém založený na troch pilieroch: 1. povinný, priebežne financovaný, 2. starobné dôchodkové sporenie, povinný kapitalizačný pilier, 3. dobrovoľný pilier. Hlavné faktory vplyvu na výšku dôchodkovej dávky v priebežnom a kapitalizačnom pilieri. Priemerný vek odchodu do dôchodku v krajinách EÚ (2001-2006). Tri všeobecné zásady zabezpečenia dlhodobej udržateľnosti systémov dôchodkového zabezpečenia.