Zvyšovanie výkonnosti podnikov po akvizícii prostredníctvom downsizingu - Frič, Oto
Cieľom každej akvizície spoločnosti je zvýšenie hodnoty novej dcérskej spoločnosti, resp. celej skupiny. Okruh metód zvyšovania výkonnosti podnikov je veľmi široký, znižovanie osobných nákladov a s ním spojená snaha o zvýšenie produktivity práce v podniku sú len jednou z mnohých iniciatív, ktoré prebiehajú v poakvizičnej fáze. Procesne orientovaný prístup, ktorý nachádza využitie pri iniciatívach zameraných na nákladovú redukciu : zmapovanie procesov a vytvorenie procesnej štruktúry spoločnosti, analýza rozloženia pracovného času zamestnancov, analýza výstupov procesov a benchmarking, vyhodnotenie analýzy a návrh novej organizačnej štruktúry.