Vybrané aspekty problematiky zahraničného kapitálu v poisťovniach pôsobiacich na území Slovenskej republiky - Pastoráková, Erika, 1972-
Pre slovenský poistný trh je charakteristický vysoký podiel zahraničného kapitálu, ktorý ovplyvnil poistný trh najmä prínosom medzinárodných skúseností, know-how, zavádzaním nových poistných produktov a zlepšením ekonomickej sily v sektore poisťovníctva. Popísanie dôležitosti spoľahlivých vlastných zdrojov poisťovní, analýza ich zloženia, funkcií a súčasný stav podielov zahraničného kapitálu v poisťovniach pôsobiacich na poistnom trhu v Slovenskej republike.