ECDL - nástroj ekonomického vzdelávania - Gašperanová, Agneša
Informačné a komunikačné technológie (IKT) v spoločnosti. V ekonomickej oblasti je táto potreba znásobená. Vývoj IKT je od vzniku prvých počítačov nerozlučne spätý s aplikáciami z ekonomickej oblasti. Prvé použitie počítačov sa týka dvoch oblastí, vedecko-technických výpočtov (matematika, fyzika, ...) a so spracovania hromadných údajov (administratíva, databanky, informačné systémy). Vodičský preukaz na počítače.