IT technológie ako nástroj na zvyšovanie firemnej výkonnosti a ich obmedzenia v budúcnosti - Hanák, Róbert, 1979-
Informačné technológie prácu manažérov uľahčujú a robia lepšou, informačne viac zabezpečenou a efektívnejšou, ale nedokážu ju nahradiť vzhľadom na komplexnosť práce manažéra. Dôvod je skrytý priamo v podstate manažérskej práce a jej funkciách : plánovaní, organizovaní a kontrole ako aj v externom prostredí plnom neznámych faktorov. Vo všetkých, no zvlášť v plánovaní a organizovaní, teda v tých dvoch náročnejších funkciách, súčasné informačné technológie alebo umelá inteligencia dosahujú najmenšie alebo takmer žiadne prakticky použiteľné úspechy. Ani o 100 rokov nebudeme v podstate, čo sa týka nahradenia ľudskej inteligencie v manažmente umelou inteligenciou výrazne ďalej ako dnes. Informačné a komunikačné technológie nie sú manažérskymi pracovníkmi považované za výrazný zdroj na zvyšovanie ich individuálnej výkonnosti.