Hodnotenie udržateľnosti dlhodobej realizácie v účtovných výkazoch podnikov - Mokošová, Daša, 1979-
Ďalším medzinárodným štandardom popri iniciatíve GRI, ktorý slúži na meranie a hodnotenie dlhodobej udržateľnosti rozvoja a spoločenskej zodpovednosti je AA1000 Assurance Standard vydaný britskou organizáciou AccountAbility (2003). AA1000 zahŕňa prehľad konceptov o sociálnom a etickom účtovníctve a audite, trvalo udržateľnom živote vo vzťahu k užívateľom informácií z účtovnej závierky.