Teoretické východiská účtovných zásad - Podmanická, Martina, 1977-
Priblíženie, vysvetlenie a charakterizovanie čŕt trhovej ekonomiky a ich dôsledky pre účtovné zásady. Moderné účtovníctvo. Vymedzenie kategórie podniku. Meranie výsledku hospodárenia. Organizovanie trhu a trhových operácií. Finančný trh. Zásada pravdivého a verného obrazu o podniku. Trhová ekonomika. Funkcie peňazí. Vymeniteľnosť na trhu Nástrahy v ekonomickom dianí.