Klasifikácia duševného vlastníctva a postavenie ochrannej známky v duševnom vlastníctve - Križan, Martin
Duševné vlastníctvo - pojem. V súčasnosti sa dostáva do centra pozornosti manažovanie nemateriálneho, resp. duševného vlastníctva, ktoré začína predstavovať stále významnejšiu položku v podnikateľskej bilancii rôznych firiem. Klasifikácia duševného vlastníctva : priemyselné vlastníctvo a autorské právo. Duševné vlastníctvo predstavuje v súčasnej spoločnosti významný a hodnotný majetok a tvorí neoddeliteľnú súčasť tržného hospodárstva. Podnikové portfólio, ktoré tvoria predmety duševného vlastníctva, tvorí kľúčové aktívum a významnú časť pridanej hodnoty podniku. Tieto zložky majetku z dlhodobého hľadiska rozhodujú o úspechu alebo neúspechu podniku.