Zelená diplomacia - počiatky nového fenoménu - Gálová, Lucia
Pojem zelená diplomacia ako nový fenomén na poli diplomacie, ktorý odzrkadľuje zmenu postavenia otázok životného prostredia a trvalo-udržateľného rozvoja v nadnárodnom multilaterálnom dialógu. Vývoj environmentálnej agendy v globálnom meradle, charakterizovaný svetovými konferenciami. Zmeny diplomacie v oblasti životného prostredia. Sieť zelenej diplomacie.