Diplomatické vzťahy v oblasti riešenia problematiky medzinárodnej migrácie, ich vývoj a smerovanie v kontexte Európskej únie. Príklad migračnej politiky Talianska - Kálmanová, Zuzana
Kritériá výberu vhodnej migračnej politiky, vývoja a smerovania migračnej politiky v kontexte Európskej únie. Charakteristika migračnej politiky Talianska ako jednej z možných variant riadenia migračných tokov.