Dve oblasti, podobná história: Kaukaz a Balkán - Greguš, Peter
Podobnosť Kaukazu a Balkánu v etnickej pestrosti regiónu, kde medzi obyvateľstvom po stráročia pretrváva nevraživosť. Historické udalosti, konflikty a vojny v týchto regiónoch. Južné Osetsko: analógia s Kosovom.