Vykazovanie dlhodobých pôžičiek v súvahe - Šulovská, Miriama, 1980-
Pohľadávky sa v súvahe vykazujú podľa zostatkovej doby splatnosti. Dohodnutá doba splatnosti. Príklad - poskytnutie bezúročnej pôžičky podniku v skupine. Účtovanie poskytnutia pôžičky.