K teoretickým a praktickým hospodársko-politickým aspektom pojmu Stredomorská únia - Kosír, Igor
Analýza nového projektu európskej integrácie, ktorý súvisí s úsilím transformovať existujúci model EMFTA na model "Stredomorskej únie". Zaradenie uvedeného modelu a nového pojmu do systému teórie ekonomickej integrácie a teórie ekonomického komplexu a to v kontexte praktických hospodársko-politických aspektov procesu integračného vývoja v Európe.