Aplikácia nových trendov v zaistení - Veselovská, Stanislava, 1957-
V zaistení sa používa množstvo rôznych mechanizmov pre prijatie a prenos rizika. V čoraz väčšej miere sa využívajú tzv. alternatívne formy prenosu rizika v dôsledku nových druhov rizík, pretože tradičné metódy prenosu rizík sa postupne stávajú minulosťou. Dochádza k rastu koncentrácie zaistného a k zmene produktovej štruktúry zaistného trhu.