Vybrané otázky formovania znalostnej ekonomiky Slovenska - Blašková, Mária
Význam znalostnej ekonomiky a potreba jej budovania v podmienkach Slovenska. Globalizačný proces svetovej ekonomiky zintenzívňuje rast konkurencie a tak vyzdvihuje oblasti znalostnej ekonomiky ako sú poznatky, ľudský kapitál, veda a výskum, inovácie, informačno-komunikačné technológie (IKT), ktoré umožňujú obstáť v konkurencii. Hospodárska politika a jej priority.