Manažérske simulácie a hry - Trávniček, Igor
Manažérske simulácie a hry ako forma simulačného cvičenia, ako spôsob vzdelávania podporujúci kreativitu, nápaditosť, tvorivosť a ako výnimočnú príležitosť overiť si svoje vedomosti, zručnosti a skúsenosti na modeli blízkom realite. Metóda manažérskych simulácií je zatiaľ veľmi málo využívaná v odbornom vzdelávaní. Príčinou, prečo podniky uprednostňujú iné, väčšinou pasívne formy vzdelávania,sú v prvom rade veľké počiatočné náklady a ďalšie výdavky spojené s aktualizáciou softvéru. Manažérske hry vyžadujú časovú náročnosť, chýbajú učebnicové materiály a príručky v slovenskom jazyku. Dôležitou podmienkou na ich realizáciu je i kvalitná metodická príprava nových učiteľov. Očakávania do budúcnosti.