Právna úprava hraničných kontrol a víz Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Objasnenie historického vývoja a najdôležitejších opatrení, ktoré sa týkajú hraničných kontrol a víz v Európskej únii. Schengenský systém. Kódex schengenských hraníc. Európska agentúra pre riadenie operatívnej spolupráce na vonkajších hraniciach. Vízová politika.