Hlad po bonuse v systéme bonus-malus - Fecenko, Jozef
Odvodenie očakávaného rizikového poistného v stabilizovanom systéme bonus-malus a načrtnutie optimálnej stratégie správania sa poistenca v tomto systéme. Príslušný matematický aparát sa opiera o teóriu Markových reťazcov a ich stacionárne rozdelenie. Teoretické výsledky sú aplikované na konkrétny štvorstavový model.