Turbulencie na finančných trhoch. 3 - Sivák, Rudolf, 1955-
Kríza na trhu hypoték v USA. Štruktúrne zmeny v hypotekárnom úverovaní a v systéme sekuritizácie. Rast sektora bývania, špekulácie investorov na trhu bývania v USA. Vývoj vo federálne poistených úverových inštitúciách v prvom štvrťroku 2008. Kríza na trhu podštandardných hypoték v USA a jej vplyv na ekonomiku niektorých európskych krajín. Bezrizikový nárast hypoték na bývanie v Európe. Hypotekárny trh v Európe v roku 2007. Vývoj cien nehnuteľností. Cenové indexy nehnuteľností na bývanie. Reprezentatívne hypotekárne úrokové sadzby.