Bitka o šesťdesiaty ôsmy - Weiss, Peter
Dvadsiaty prvý august 1968 - čierny deň v dejinách Československa i slovenského národa. Postava Alexandra Dubčeka ako reformného komunistu. Pravicový boľševizmus. Staré mýty nahrádzajú nové. Pokus o "socializmus s ľudskou tvárou".