K pojmom ľudskej prirodzenosti a kultúry a k ich funkcii v sociálnom poznaní - Sedová, Tatiana
Postštrukturalizmus a jeho myšlienkové dedičstvo. Kríza vedeckého poznania v zrkadle postmodernizmu a reflexia modernity. Návrat filozofickej antropológie a integrácia Európy. Pojem kultúry v zrkadle stručnej historickej retrospektívy. Etymologický pojem kultúry. Typológia kultúry. Ľudská prirodzenosť.