Vnútorný cestovný ruch v Európskej únii - Petrík, Ivan
Cestovný ruch v Európskej únii ako faktor zamestnanosti, stimulovania ekonomického rastu, regionálneho rozvoja a tým aj ako nástroj lepšej súdržnosti vnútorného trhu EÚ. Pojem vnútorný cestovný ruch EÚ. Európa v súčasnosti ako najdôležitejší región cestovného ruchu vo svete ako cieľové miesto ako aj zdrojový región z hľadiska účasti na cestovnom ruchu. Vývoj príjmov z cestovného ruchu v EÚ v rokoch 1995-2005. Odchodový cestovný ruch v EÚ v roku 2005. Tvorba príchodového cestovného ruchu v EÚ v roku 2005.