Ergonomie a spolehlivost člověka v technických systémech - Hladký, Aleš
Vývoj myslenia v oblasti bezpečnosti práce a ergonómie. Tradičný inžiniersky prístup k otázkam bezpečnosti. Zhodnotenie tradičného prístupu. Ergonomický prístup k otázkam ľudských chýb a bezpečnej činnosti človeka. Tradičná ergonómia. Zhodnotenie prístupu tradičnej ergonómie. Kognitívna ergonómia. Ergonómia sociotechnických systémov.