Reflexia novej školy kompetenciami riaditeľov škôl - Obdržálek, Zdenek
Uplatňovanie trhového mechanizmu a súťaživosti vstúpilo do sféry trhu so vzdelávacími službami a do konkurencie medzi školami. Aktuálne východiská pre rozpracovanie kompetencií riaditeľov škôl. Rola vyučujúceho, lídra a manažéra.