Issues of competitiveness of the present agriculture - Bečvářová, Věra
Kľúčové prejavy zmien podnikateľského prostredia, vyvolané globalizačnými procesmi v agrárnom sektore a ich pôsobenie na kritériá konkurencieschopnosti súčasných poľnohospodárskych podnikov. Článok skúma vplyv formovania agrobiznisu a dopytovo determinovaného chovania komoditných reťazcov na postavenie poľnohospodárskych podnikov a priamo naväzujúcich spracovateľských podnikov z hľadiska tvorby a realizácie konkurenčnej výhody.