Konkurenčná schopnosť Slovenskej republiky - Šikula, Milan
Načrtnutie kvalitatívne nových súradníc konkurencieschopnosti malej krajiny s vysoko otvorenou ekonomikou v podmienkach globalizácie. Poukázanie na obsahové posuny v chápaní konkurencieschopnosti národnej ekonomiky a na význam a limity jej multikriterálneho hodnotenia v komparácii s vývojom reálnej konvergencie a jej faktorov na príklade SR. Zhodnotenie trendov inovačnej výkonnosti.