Zoštátnenie ako liek na krízu? - Žitňanský, Eduard
Upozornenie R. Fica na článok 20 z Ústavy SR, ktorý hovorí, že vo verejnom záujme sa dá vec vyvlastniť. Bilaterálne dohody SR o podpore a ochrane investícií, ktoré upravujú otázky priameho či nepriameho vyvlastnenia. Silné ideologické motívy prevodu vlastníctva súkromného podniku na štát. Vyhlásenie N. Sarkozyho ohľadne amerického modelu kapitalizmu. Novembrový summit najväčších priemyselných a rozvíjajúcich sa krajín (G20) vo Washingtone za účelom podporiť spoločný postup v boji proti globálnej ekonomickej kríze.