Dokáže Evropská unie zaujmout společný postoj vůči Ukrajině? - Cibulková, Petra
Dohoda o obchode a spolupráci z roku 1989 medzi Európskymi spoločenstvami a bývalým Sovietskym zväzom - právny základ vzťahov medzi EÚ a Ukrajinou. Vzájomné vzťahy medzi EÚ a Ukrajinou ovplyvnené rozširovaním EÚ a búrlivým vnútropolitickým vývojom v Ukrajine. Cieľ politiky Ukrajiny voči Únii - snaha o členstvo. Postoj jednotlivých členských štátov k otázke členstva Ukrajiny v EÚ. Pohľad nemeckých, britských a francúzskych médií.