Individuálna averzia k riziku a stratégie komunikácie s cieľovými skupinami - Gertler, Ľubomíra, 1977-
Schopnosť rozhodovať v podmienkach neistoty charakaterizovaná ako podstata schopnosti niesť riziko, ktorej súčasťou je aj averzia k riziku. Rozhodujúca úloha osobnostných vlastností každého jednotlivca. Rozdielne vnímanie rizika u jednotlivcov a klasifikácia manažérov podľa miery averzie k riziku. Stratégia komunikácie s cieľovou skupinou.