Kritika teorie bezpečnostního komplexu z hlediska přístupu síťových aktérů - Zelinka, Petr
Regionálny prístup k bezpečnostnej analýze. Teória regionálneho bezpečnostného komplexu: klasická teória a teória regionálneho bezpečnostného komplexu po rozšírení (RSCT). Rastúca úloha neštátnych aktérov. Sieťoví aktéri. Kritika RSCT. Aplikácia RSCT na bezpečnostný komplex Rohu Afriky.