Vybrané aspekty marketingu v kontexte systému vzdelávania SR - Jurková, Jana
Vzdelávanie je služba, ktorá je poskytovaná na špecifickom trhu vysokoškolského vzdelávania. Trh vysokoškolského vzdelávania. Dopyt po vzdelávacích službách. V súčasnosti sa medzi jednotlivými vysokými školami vytvára konkurenčný boj o zákazníka - študenta.. Marketing a implementácia marketingovej teórie do praxe slovenských vysokých škôl je spôsobom ako upevňovať svoje postavenie na trhu a zároveň je faktorom pre získavanie konkurenčných výhod oproti konkurentom.